Geplaatst op Geef een reactie

Review: Body Lotion Bar Rozenblaadjes

Ja, ook ik wil graag producten uitproberen zodra ze in het assortiment komen!
Tot nu toe ben ik over alles van het merk Shampoo Bars heel tevreden, maar ik wilde wel wat kritischer kijken naar de nieuwe Body Lotion Bar(s). Dit omdat ik een minder goede ervaring heb met een Body Lotion Bar van een ander merk en als schoonheidsspecialiste wat verder kijk dan enkel de werking. De ingrediënten zijn voor mij belangrijk, niet alleen omdat ik natuurlijke producten op mijn huid wil smeren, maar het voor mij ook een grote interesse is.

De Body Lotion Bars hadden iets vertraging qua productie, wat ‘vervelend’ was voor de winactie op Facebook en Instagram. Maar ik kon iedereen op de hoogte houden en gelukkig had iedereen geduld. Bedankt daarvoor!

De Body Lotion Bars zijn verkrijgbaar in 3 geuren: Honing, Kokos en Rozenblaadjes.
Honing is geschikt voor de (extreem) droge huid. Het is trouwens alleen de geur van honing, er zit geen honing in verwerkt dus de bar is vegan.
Kokos is juist weer geschikt voor de gevoelige huid, door de milde ingrediënten.
Rozenblaadjes is ideaal bij een normale en/of droge huid.

Alle Body Lotion Bars voeden en hydrateren de huid. Ik heb een normale huid, die op sommige plekken droog is. Daarom heb ik gekozen voor de geur Rozenblaadjes. En omdat ik toch een nieuwe shampoo nodig had, heb ik het setje maar gelijk compleet gemaakt met de conditioner en de body bar. Ik vind het prettig als alles hetzelfde is qua geur.

Na gedoucht te hebben met de hele lijn met de Rozenblaadjes geur was het tijd om de Body Lotion Bar te testen.
Waar ik een beetje bang voor was, uit ervaring met een Body Lotion Bar van een ander merk, was dat de bar zou gaan brokkelen bij gebruik. En ook dat er een ‘rare’ geur achter zou blijven. Ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen, maar bij de bar van het andere merk rook het in eerste instantie erg lekker, maar zodra de geur was vervlogen, bleef er een vreemde geur achter die niet weg ging. Ik was niet de enige die dit zo ervoer, maar verder deed de bar zijn werk, ook als deze in kleine stukjes was afgebrokkeld.

De Body Lotion Bar smeert het beste als je huid nog licht vochtig en lekker warm is door het douchen of badderen. Dus na het afdrogen, ben ik direct begonnen met smeren. Een paar keer met de bar over mijn benen en daarna verder met de handen uitwrijven.
Dit ging zonder problemen en de bar ging niet brokkelen. Verder met mijn armen en decolleté. Door aankomen en afvallen, ook door de krachttraining in de buurt van mijn bovenarmen en oksels, heb ik wat striae. Deze plekken heb ik extra aandacht gegeven, naast de droge plekjes zoals de ellebogen.
En toen dacht ik: mijn gezicht ook maar proberen? Waarom niet? Dus mijn gezicht ook ingesmeerd.
Normaal gesproken zou ik nooit adviseren om een lichaamsproduct op het gezicht te gebruiken. Maar omdat ik best wat ‘ervaring’ heb met dingen testen, en de ingrediënten ken, durfde ik dat voor mezelf wel aan. En, het voelt heerlijk! Smeert ook goed uit op het gezicht en voelt als een ‘normale’ dagcrème. Heel eventjes wat vet, maar trekt snel in en er blijft geen vettig laagje achter.
Normaal gebruik ik de SuperSkin olie van Chi, maar die bewaar ik nu voor mijn avondritueel, de Body Lotion Bar is mijn nieuwe dagcrème geworden! Houd er wel rekening mee dat deze geen SPF bevat, dus een klein laagje anti-zonnebrand onder de Body Lotion is wel aan te bevelen.

Dan nog even over de geur, want ik had het over een ‘rare’ geur die bij het andere merk achterbleef. En bij deze is dat niet! Zelfs toen ik mijn badjas een dag later aandeed, die ik had aangetrokken vlak na het smeren, rook nog heerlijk naar Rozenblaadjes. Ook mijn huid krijgt geen ‘rare’ geur, maar blijft de hele dag heerlijk naar Rozenblaadjes ruiken.

In de Bars zitten niet alleen verzorgende oliën, die van nature al een verzorgende en herstellende werking hebben, maar ook vitamine E. Vitamine E is 1 van de weinige vitamines die daadwerkelijk door de huidbarrière gaat en dus ook echt iets doet voor de onderste huidlagen. Vitamine E is een super-ingrediënt als het gaat om littekens en striae. Daarbij is het ook nog eens een natuurlijke conservator, waardoor de bar langer houdbaar blijft.

Inmiddels zijn we weer een paar dagen verder en heb ik de Body Lotion Bar dagelijks gebruikt op mijn lichaam en gezicht. En ik moet zeggen, super tevreden en dit is een blijvertje in mijn badkamer!

Ik hoop dat jullie iets aan deze review hebben gehad! Met de code “bodylotion” ontvang je t/m 31 maart 10% korting op de Body Lotion Bars.
Je kunt deze code alleen in de webshop gebruiken, maar je kunt er wel voor kiezen om de producten op te halen in de winkel en eventueel ook daar contant af te rekenen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *