Aromatherapie

Aromatherapie is het bewust inzetten van natuurlijke geuren ter bevordering van de gezondheid, in de vorm van etherische oliën.
Veel mensen denken bij etherische oliën aan wellness (sauna) en simpelweg lekkere geurtjes. Maar aromatherapie gaat niet alleen over de heerlijke geuren.
Etherische oliën bevatten ontzettend veel werkstoffen en worden ingezet in de reguliere en alternatieve gezondheidszorg. Een mooi en bekend voorbeeld is lavendel: naast de kalmerende werking, vaak ingezet om goed te kunnen slapen, is lavendel ook desinfecterend. Bij wondjes, puistjes of een insectenbeet is deze olie (puur, mits het een ‘echte’ lavendelolie is) ook in te zetten.

Zelf ben ik al een tijd geïnteresseerd in de werking van etherische oliën en omdat ik al met het merk Chi werk in de salon, ben ik me er verder in gaan verdiepen. Een basiscursus plus een verdiepingscursus van Chi en gerichte cursussen via ‘Stichting Wellness & Aromatherapie’ en lezingen geven mij meer kennis.
Ik ben begonnen om aromatherapie in te zetten tijdens de gelaatsbehandelingen. Een masker van klei of aloë vera voorzie ik van etherische oliën, gericht op de persoonlijke wensen en/of huidklachten van de klant. Mijn klanten (en ikzelf) zien verbetering aan de huid en deze maskers zijn dan ook erg populair.

Daarom is onze service uitgebreid met aromatherapie consulten. Tijdens een consult bekijken wij jouw (huid)klacht en wensen en dan wordt er een persoonlijk mengsel van oliën gemaakt. Dit kan in de vorm van een huidolie, een massageolie of een roller (voor het direct verlichten van een klacht).
Inzetbaar bij huidklachten zoals eczeem, acne, droge huid, of bij (hormonale)hoofdpijn/migraine, stress, slapeloosheid enz. Ook een anti-muggen-olie of een na-de-beet-roller behoort tot de mogelijkheden, dit kan ook zonder consult. Dan betaal je enkel voor de olie.
Zoals je ziet richting wij ons voornamelijk op huidklachten en (ont)spanningsklachten en zullen niet adviseren om etherische oliën inwendig te gebruiken, enkel op de huid. Zoek je dit wel? Dan verwijzen wij je graag door naar een aromatherapeut.
Gebruik je medicatie en wil je graag een consult? Overleg dan eerst met de (huis)arts. Sommige etherische oliën kunnen invloed hebben op medicatie.

Een vervolg-consult is mogelijk en we bekijken tijdens elk consult of dit nodig is.
Werkt jouw olie naar wens, dan is voor een nieuw flesje geen consult nodig. Enkel doorgeven is dan voldoende, dan staat er snel een nieuw flesje voor je klaar.

De kosten voor een consult en de oliën vindt je hier: https://tabeaux.nl/behandelingen/

Bij vragen voorafgaand aan een consult of naderhand, kan je altijd contact opnemen.